Брига – осећај који нас тренутно обузима, мисао која је обојила нашу свакодневицу и као таква, у овим специфичним околностима представља и главну тему седмог Јапанско-српског фестивала филма, који ће бити одржан од петка до недеље (6–8. новембра) у Културној станици Свилара у Новом Саду.

Јапанско-српски фестивал филма

 

 

 

 


Под утицајем глобалне кризе, тим Јапанско-српског фестивала филма формирао је програм утемељен на четири стуба, са јасно профилисаним темама. Овогодишња тема „C.A.R.E”, односно брига, рашчлањења на: C – cinema (film), A – awareness (svest), R – resilience (отпорност), E – education (obrazovanje).

У три дана, фестивал ће обухватити 19 краткометражних (јапанских и српских) и четири дугометражна јапанска играна филма. Пријаве за присуство на пројекцијама врше се преко мејл адресе svilara@ns2021.rs, до петка, 6. новембра, у 12 сати. Сви заинтересовани, у оквиру пријаве, морају назначити име, презиме, контакт, као и филм који желе да погледају.

Детаљан репертоар овогодишњег ЈСФФ можете погледати на званичном сајту Културних станица.

Јапанско-српски фестивал филма реализује се у сарадњи Удружења за развој уметности и културе „CultCrave” и Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе”.

Организатори моле све посетиоце да се, ради очувања здравља и лепшег и квалитетнијег уживања у културним садржајима, придржавају свих мера. Посетиоци су у обавези да носе заштитне маске на свим догађајима. Контролише се максималан број људи у затвореном простору. Организатор задржава право измене одржавања програма и формата догађаја у случају промене епидемиолошких мера.

Организатор задржава право да услед промене мера које се тичу пандемије Covida-19 промени распоред или откаже део програма или целокупан програм.

Leave a comment