Прва у низу трибина „Са феминизмом на ТИ“ женског колектива Femme Praxis биће организована у четвртак 8. октобра, у простору дома б-612.

Локомотива 2020

 

 

 

 

“Мала историја великих жена” тематизује развој з̌енских покрета кроз историју, њихове теоријске и идеолос̌ке копц̌е, водец́е актерке и најважније догађаје. О томе какви су били модели организовања, који су били кљуц̌ни захтеви и да ли се они и у ц̌ему данас разликују говориће Марина Савић – филолошкиња компаратисткиња и менаџерка у култури и Весна Војводић – социолошкиња.

Догађај је бесплатан и отворен за све заинтересоване. Разговор почиње у 19 часова.
Дом б-612 налази се у Милетићевој број 40 у Новом Саду.

У складу са превентивним епидемиолошким мерама, моле се сви учесници и учеснице да понесу и током боравка у затвореном простору носе маске.

Серијал “Са Феминизмом на Ти” обухватиће четири трибине посвећене појединачним проблемима патријархалног друштва и односа рода и друштвене класе, женске историје рада, родне равноправности и образовања, улоге жене у породичној структури, женским емотивним и пријатељским односима, односа према телу, насиљу и друго.
Популарна култура која се пласира кроз различите медијске форме има изузетну моћ едукације па ће садржај сваке од трибина бити употпуњен приказивањем инсерата из филмова, серија и телевизијских емисија.

Додатне информације могу се добити од Марине Савић путем мејла marinasavic.copy@gmail.com или телефоном на број 069/620346.

Трибине се организују у оквиру пројекта “ЛОКОМОТИВА – локална омладинска иницијатива” који спроводе удружења „ХММ…“ и „БалканИДЕА Нови Сад“, уз подршку програма “Нови Сад – Европска престоница младих” и Градске управе за спорт и омладину – Канцеларије за младе.

Leave a comment