У данашње доба, естетске интервенције веома су заступљене и све је шири опсег регија могућих естетских корекција. Мишљења о њима су подељена и опречна, неки сматрају да су то наметнути  трендови данашњице, други да је то релативна ствар личне потребе, трећи  сматрају да су потпуно непотребне, а четврти чак неопходне. Сто људи, сто ћуди. Шта ви мислите о томе и да ли сте некад размиљшали да нешто на свом лицу или телу естетски коригујете?

ФОТО Шта мислиш о естетским интервенцијама?

Од усана, капака, бора, јагодица, браде до груди, задњице – нове врсте могућих естетских интервенција се повећавају  из дана у дан. Технологија напредује, а жеље клијената код хирурга се повећавају. Постоје различите медоте и врсте интервенција, у почетку су нам били познати разни козметички третмани иглицама, шпатулом, ултразвучним апаратима, затим постаје познат силикон и  ботокс,  а затим се појављују хијаролонски филери као здравија и безбеднија варијанта.

Постоје естетски заиста неприметне интервенције којима можемо кориговати недостатке у неопходној мери, по препоруци лекара, а тиме себи ишеструко повећати самопоуздање. Претеривања у  обиму корекција који не одговара  цртама лицама особе и њеном природном изгледу виђамо свакодневно. Да ли је то постао тренд који диктира данашњица да се постигне  унифорни  изглед  по сваку цену? Поставља се питање  зашто се често наглашава изглед корекције и зашто се не води рачуна о мери и индивиуалној потреби за естетском корекцијом, већ се тежи једноличном изгледу свих младих дама.

Где је нестало истицање и неговање специфичне природне лепоте? Да ли сте ви поборник природог изгледа  или трендова данашњице који стално пласирају новитете у погледу стандарда првенствено женске лепоте? Такви стандарди често постају недостижни, па се питамо да ли је неопходно или чак потребно слепо их пратити. 

Битно је да ви будете задовољни и да сте лепи сами себи најпре, а тек затим околини у мери која не нарушава ваше задовољство и ваш идеал сопствене лепоте. Негујте своју природну лепоту, будите умерени у захтевима да нешто коригујете или промените и не заборавите да је најбитније да сте сами са собом задовољни и да блистате – у томе је специфични адут сваке лепоте. 

Сузана Марјановић

 

 

 

 

 

Leave a comment