У Културној станици Свилара две изложбе, перформанс и предавање 

Културна станица Свилара

 

 

 

 

 

 

Материјална вредност уметничког дела – ко и како је процењује? Тим питањем бави се пројекат „75.000 – Вредност уметничког дела”, аутора Луке Кулића, вајара и кустоса, који ће бити реализован 29. септембра у 20 часова у Културној станици Свилара. Аутор кроз два сегмента преиспитује вредност појединачног уметничког дела, које ће представити гледаоцима на друштвеним мрежама, а након тога, аутор ће одржати и перформанс-предавање на ову тему. У КС Свилара 30. септембра у 18 сати биће отворена и изложба „Аутономни идентитети” визуелне уметнице Изабеле Машић. Изложба ће представити Изабелине радове настале у периоду од 2017. до 2020. године који се баве социолошким и глобалним догађајима који су утицали на читаво друштво, па тако и на ауторку. 

Новомедијска уметничка пракса на изложби Art Body Art у Галерији СУЛУВ-а

Након прве изложбе пројекта Art Body Art, у августу у КС Свилара, 28. септембра у 20 сати, биће отворена друга изложба Art Body Art пројекта: Релације тела (тело као покретна форма), у организацији Савеза ликовних уметника Војводине. На изложби ће бити представљено девет уметничких радова из области новомедијске уметничке праксе. Ова изложба представља уводни догађај главне активности пројекта, међународне изложбе Art Body Art, у години титуле Европске престонице културе.

Премијерне пројекције филмова Међународног фестивала „Ухвати филм” 

Премијерне пројекције краткометражних филмова из селекције Међународног филмског фестивала „Ухвати филм” биће организоване 26. и 27. септембра у 18 часова, у Културном центру Новог Сада. Филмови долазе из свих крајева света, различитих жанрова и формата, говоре о темама љубави, људских односа, спорта, плеса, али отварају и скрајнуте теме попут насиља, одбацивања и дискриминације. Фестивал обухвата и две трибине: „Волонтери који мењају перспективе” и  „Фестивал који мења перспективе”.

У недељи визуелне уметности свој програм представља и Шок задруга, у виду самосталних изложби и других уметничких и активистичких пројеката. Међу њима су и изложба радова Јоване Семиз у Шок централи, која траје до 3. октобра и изложба Бојана Дојкића, за јавност отворена до 17. октобра у Булевар Буксу. 

Организатори моле све посетиоце да се, ради очувања здравља и лепшег и квалитетнијег уживања у културним садржајима, придржавају свих мера превенције прописаних услед тренутне епидемиолошке ситуације. Посетиоци су у обавези да носе заштитне маске на свим догађајима. Контролише се максималан број посетилаца на догађајима, што је тренутно 500 људи и у затвореном и на отвореном простору.  

Калеидоскоп културе почео је 4. септембра и траје до 9. октобра. Након четири дана свечаног отварања на простору некадашњег Великог Лимана, о чему можете читати овде, програми су представљени широм Новог Сада. Сатницу и детаљне информације о програмима можете пронаћи на званичном сајту Калеидоск

Leave a comment