Визуелна уметност у фокусу Калеидоскопа културе

Четврта недеља Калеидоскопа културе у Новом Саду уводи нас у свет визуелне уметности и спаја модеран уметнички израз новосадских аутора и богато уметничко наслеђе и легате. 

Визуелна уметност у фокусу Калеидоскопа културе

 

 

 

 

Програм „Од Саве до Саве – приватне колекције”, који почиње 25. септембра и трајаће до недеље 27. септембра, биће својеврсни калеидоскоп уметничких дела која припадају колекцији Галерије Матице српске, а којa ће на различите начине бити интерпретиранa. 

Програм „Од Саве до Саве – приватне колекције свечано ће бити отворен у 20 сати и 22 минута изложбом младе аниматорке Милице Блешић, која ће садржајним анимацијама приближити фундус Галерије Матице српске. Значај приватних колекција за Галерију, међу којима су и дела Поклон збирке Саве Текелије, Поклон збирке Милоша Бокшана, Поклон збирке Саве Степанова  биће представљен 25. 26. и 27. септембра, кроз тумачења стручњака Галерије Матице српске – др Тијане Палковљевић Бугарски, управнице ГМС, др Снежане Мишић и мр Данила Вуксановића, програмских директорка ГМС. Кроз два кустоска вођења, публика ће имати прилике да се упозна и са изложбом „Музички интермецо: колекција грамофонских плоча Павла Бељанског. 

Са идејом да се прича о колекционарству и значају доброчинства приближи и најмлађима, 26. септембра у 11 сати биће организована радионица „Моја колекција” за децу узраста од пет до једанаест година. За присуство на радионици потребно је попунити пријаву која се налази на линку

Читавом програму допринеће и наступи младих новосадских ди-џејева, Нађе Врачарић и Себастијана Шунда, односно Филипа Шћекића. Композиторка Нађа 25. септембра у 21 сат и 15 минута доноси груви енергични звук, док ће Себастијан, 27. септембра од 15 часова покренути комбинацију мелодија блиског истока, немачког синт-вејва и британског олд скул хауса.

Калеидоскоп културе почео је 4. септембра и траје до 9. октобра. Након четири дана свечаног отварања на простору некадашњег Великог Лимана, о чему можете читати овде, програми су представљени широм Новог Сада. Сатницу и детаљне информације о програмима можете пронаћи на званичном сајту Калеидоскопа културе.

Коментари

Leave a reply