Вебинар – Оснаживање жена на тржишту рада

Обавештавамо вас да ће 9. септембра од 11 сати бити одржан вебинар на тему оснаживања жена на тржишту рада у контексту COVID-19. Дискусија се одвија у оквиру серије дебата коју Делегација ЕУ организује са Центром за европске политике, чији је циљ да теме у вези са процесом приступања ЕУ учини ближим грађанима и пружи им прилику да и сами о њима дискутују.

Да ли вас занима вебинар?

ОПИС ВЕБИНАРА:

Европска унија је пре тачно годину дана усвојила Директиву о успостављању равнотеже између професионалног и приватног живота, како би подржала веће учешће жена на тржишту рада, флексибилније радне аранжмане и коришћење породиљског одсуства оба родитеља. Предвиђене мере имају за циљ не само побољшање те равнотеже, већ и повећање запослености жена и подизање економске стабилности породица. Постизање ових циљева је озбиљно угрожено током пандемије COVID-19, јер је криза довела до нових појава, попут веома распрострањеног рада од куће и повећање обавеза и очекивања за жене.

Чему нас је ова криза научила у том погледу? Колико се у Србији ради на политикама са циљем повећања заступљености жена на тржишту рада? Каква је Србија у поређењу са ЕУ? Какве промене би чланство у ЕУ донело када је реч о равнотежи између пословног и приватног живота у Србији?

Ово су неке од теме о којима ће се разговарати на вебинару.

Панелисткиње:

* Бранкица Јанковић, доскорашња Повереница за заштиту равноправности
* Катарина Иванковић Кнежевић, директорка, Генерални директорат Европске комисије за запошљавање, социјална питања и инклузију (ДГ ЕМПЛ)
* др Јелена Жарковић, ванредна професорка, Економски факултет, Универзитет у Београду
* Валентина Чолић Михајловић, шефица истраживања и развоја, удружење Алл фор Алл (АФА)

Модераторка: Сена Марић, програмска менаџерка и виша истраживачица, Центар за европске политике – ЦЕП

Сви заинтересовани за праћење вебинара могу се регистровати ОВДЕ. Регистровани учесници ће добити линк за праћење, а након догађаја ће добити и материјале са вебинара. Дискусија ће бити уживо емитована и на фб страници ЕУ у Србији.

Коментари

Leave a reply