Колико знамо о дресирању расних паса?

Уколико смо постали власници расног пса, питање које је веома важно је – колико знамо о дресирању паса? Да ли смо искусни власници кућних љубимаца или не – може бити веома значајно ако се ради о раси која је захтевна и захтева стриктну дресуру. 

ФОТОДа ли си дресирао свог пса?

Расе као што су амерички стафорди, немачки овчари, аргентинске доге, пит булови и слично –  захтевају искусног  власника који ће ауторитативном дресуром да овог пса учини питомим љубимцем. Такође, уколико живите у стану и немате двориште или у близини парк, добро размислите о томе где ћете да  шетате или истрачавате псе коме је то неопходно. 

Нека од битних питања могу бити  – да ли одгајате пса од малих ногу, још док је куче, затим да ли сте већ имали пса те расе и да ли имате још љубимаца у стану или боксу који могу представљати конкуреницју псу. 

Уколико желите да имате пса који захтева дресуру, а при том имате у домаћинству и малу деце, неопходно је да се стручно консултујете око правилног одгајања домаће животиње, односно вашег кућног љубимца. Сигурно сте чули да постоје шаптачи псима. Они имају способност да комуницирају са псима, да исправе непожељно понашање и учини пса послушним.

У сваком случају,  стручњак вам може вам дати најбоље савете и успоставити најбољи могући однос између вас и вашег љубимца. Не будите лењи, уколико желите пса и распитајте се детаљно  са ким бисте се посаветовали око одгоја вашег кућног љубимца. Нека буде и вама и њему пријатно ваше свакодневно дружење. Срећно! 

 

 

 

Коментари

Leave a reply