Институт за документарни филм (ИДФ) у Прагу позвао је ауторе креативних документараца из региона Централне и Источне Европе, који се баве савременим темама, пропитују жанрове и медијске границе, као и партиципацију публике, да се пријаве за учешће на „East Silver Market”-у 2020. године, који ће се одржати крајем октобра у Јихлави у Чешкој.

Institute of Dokumentary Film

Позив на East Silver Market

Опште информације
Еаст Силвер је први маркет документарног филма који подржава продуценте и дистрибутере из Централне и Источне Европе. Сваке године око 300 филмова из тридесетак земаља представља се на Еаст Силвер Маркету, чије ће овогодишње, 17. издање, бити одржано у оквиру 24. Јихлава међународног фестивала документарног филма (24rd Ji.hlava International Documentary Film Festival) од 27. октобра до 1. новембра 2020. године.

Међународни жири, који чине интернационални купци, агенти продаје и селектори фестивала, доделиће Силвер Еyе награду најбољим међу одабраним филмовима за Еаст Силвер Маркет. Укупно ће 22 филма бити у трци за награду у две категорије (кратки и дугометражни), а победнички филмови добиће новчани износ од 2.500 евра.

Начин и рок пријаве
Филмове је могуће пријавити преко онлајн формулара, а пријављивање је бесплатно.

Рок за пријављивање филмова продуцираних у 2020. години је 31. мај 2020. године.
Рок за пријављивање пројеката који су грубој фази продукције је 31. јул 2020. године.
Додатне информације пронађи овде. 

Извор: iSerbia

Leave a comment