У првом уписном року школске 2020/21. године на један од 29 студијских програма основних студија уписало се укупно 2.402 бруцоша.

ФТН богатији за рекордних 2.402 бруцоша

Након периода пријава током којих је рекордних 2.920 кандидата изразило жељу да студира ФТН, уследили су пријемни испити који су се одржавали у три дана у преко 140 просторија Факултета, укључујући и Научно-технолошки парк.

Од 7. до 10. јула трајао је процес уписа за оне кандидате који су  положили пријемни испит на нашем Факултету. Првог дана су се уписивали кандидати који су по основној жељи  рангирани у оквиру квоте за буџет, а другог и трећег дана организоване су прозивке за све остале кандидате. Последњег дана одржала се генерална прозивка неуписаних кандидата за упис на преостала места.

Лица која су положила одговарајући пријемни испит на неком другом факултету (са минимално освојених 14 бодова), могу се уписати на студијске програме на ФТН-у на којима је остало слободних места. Упис ће се за ове кандидате одржати у периоду од 13. до 15. 07. 2020. године. Слободна места се могу погледати на сајту Факултета.

Конкурс је за школску 2020/21. годину расписан за укупно 2.684 студента, а у овогодишњем уписном процесу уведене су две новине.

Матуранти, који су били заинтересовани за упис на Факултет техничких наука, имали су јединствену могућност да приликом пријаве на Конкурс ФТН-а одаберу пет студијских програма – тзв. “Пет жеља” чиме су себи обезбедили конкурисање на више буџетских места.

Поред ове могућности, уведена је и електронска пријава за полагање пријемног испита путем web апликације коју је спровело 92.1% кандидата.

Факултет техничких наука, као и до сада наставља традицију најбоље организованих уписних активности које, са главним координатором за организовање и спровођење пријемног испита проф. др Зораном Овцином, заједнички реализују Студентска служба, ИТ служба, Маркетинг служба са студентима окупљеним у Маркетинг тим и Техничка служба уз подршку Управе Факултета техничких наука.Leave a comment