Уколико читате књиге популарне писхологије, роман Калуђер који је продао свој ферари Робина С. Шарма је сигурно био у вашим рукама или тек чека на читање. Прича о успешном адвокату који је на животном путу отишао међу мудраце Сиване и променио свој живот. 

ФОТО Књига на длану
Потражи књигу на попусту!

Прича креће од живота са пуно новца, са богатом каријером и  угледом где се брзо живи живот са високим стандрадом, све до једноставног, скромног, ведрог живота са мудрацима Хималаја. 

Прича је о томе како да остварите своје снове и да узмете живот у своје руке.  Роман говори о поучном животном искуству једног интелектуалца и његовом необичном путовању и учењу о животу. Близак сусрет са смрћу навео је успешног адвоката да пронађе смисао свог живота. Схватио је да је емоционално и духовно празан поред славе и новца које је стекао у каријери. Пронашао је своју сврху живота и срећу потпуно другачију од оне првобитне. Након тога је своја искуства, сазнања и мудрост преносио другима. 

Намеће се закључак да унутрашње осећање среће не зависи од материјалног благостања и да је потребна освешћеност о томе. Мудрост личне промене када дође и ваше двориште ћете доживети као најдивнију башту јер ћете увидети лепоту које нисте били свесни. Истиче се и позив на буђење као битан, исто као и моћ дисциплине и владања самим собом  на путу личне промене. На крају се стиже до крајњег смисла живота и открића тајне животне среће. 

Уколико волите популарну психологију и трагате за мудростима личне промене и развоја, ово је роман баш за вас. Лаган за читање пун животне мудрости и филозофије, натераће вас да потражите пут радости живљења и да размислите о суштини, поенти, поруци… 

 

Сузана Марјановић

 

 

 

 

Leave a comment