Имајући у виду општу здравствену ситуацију која нас је задесила и током лета, наши планови за летовање су се драстично променили. Већина је отказала одлазак на море, а поставља се питање шта са нашим одмором? Како одржати психичко здравље и задовољити се неком врстом алтернативног одмора? 

ФОТО: Приватна архива
Oткриј прелепе пределе природе у Србији

За неке одлазак на море није био немогућ чак и овог лета. Како су се они заиста провели на том путовању, вероватно је дискутабилно. Свако од нас има своје индивидуалне приоритете, али одговорно понашање и брига о свом здрављу и здрављу других је општи приоритет у овој ситуацији.

Шта да радимо овог лета? 

Уколико смо прихватили чињеницу да је најсигурније да откажемо море овог лета, онда нам преостаје да се забавимо одмором у Србији. Обиђите неку планину, реку, етно село где ћете имати дистанцу од других људи, али ћете се без бојазни стопити са лепотама наше природе. Осећај сигурности, спокоја ће вас умирити, а природа ће вас релаксирати. Релативно сте близу свог дома, а опет довољно далеко од људи и ризика могућег преноса вируса. 

Природних лепота можете видети на све стране, само их треба приметити и посветити им пажњу. За узврат оне ваш ум пуне позитивном енергијом  и одмарају душу и тело. Здружите се са природом!

Не пропустите свој одмор, организујте га најбоље могуће у датим околностима. Будите захвални на сваком новом дану који вам протиче без великих брига – дану сунца, зеленила, воде, дану здравља, љубави и спокоја.

 

Сузана Марјановић

 

 

 

 

 

 

Leave a comment