Јунско време обележиле су силне падавине још на самом почетку. Смењивање реда сунца и кише је постала свакодневница. Сем тога, и поплаве су нас поново задесиле у одређеним крајевима. Да ли је све тако тмурно као што изгледа у први мах?

ФОТО Чекајући сунце, научимо да уживамо и током кишних дана!

Имали смо прилику да видимо непредвидиво време као што су метеоролози и најавили. Сунце је обасјавало током дана чак и до спарне температуре, што је умело да нас завара и да кишни пљусак падне потпуно изненада. Многе планове смо морали одлагати и мењати, имајући у виду свакодневне кишне дане. Све је и било релативно добро, док неки делови нису поплављени брзином светлости, посебно у сутерену. Усеви, плодови, цвеће – колико тога је страдало и иструдило услед обилних падавина лишено сунца.

Чекајући да нам сине сунце, прихватила сам да ћу попити кафицу слушајући ромињање кише ушушкана уз књигу и тв. Подсећа ме на тренутке медитације где се могу опустити маштајући и правећи планове за будуће топле летње дане. Наспавала сам се и одморила захваљујући кишним данима, 

После карантина за време ванредног стања, лашке сада подносимо време које смо приморани да проведено у кући. Пронашли смо нове занимације и научили да када не можемо мењати спољашњи свет, можемо увек мењати унутрашњи свет.

После сваке кише дође дуга. Зато осмех на лице када кишица почне да промиче у борби са сунчевим зрацима који ће нас и овог лета полако али сигурно обасјати. Срећно!

 

Сузана Марјановић

 

 

 

Leave a comment