Које су твоје омиљене апликације?

Мобилне апликације које користимо могу да буду и занимљиве и корисне.

На телефонима проводимо много више времена него што би требало. Губимо време на друштвеним мрежама и често се затекнемо да смо на Инстаграму провели много више од првобитно планираних 10 минута. Међутим, телефони имају и своје добре стране. Интернет је бескрајан и пружа нам толико много могућности. Апликације које се свакодневно појављују врло често нам олакшавају животе, забављају нас и едукују. У наставку ти препоручујемо неколико занимљивих и корисних апликација које ће те, верујемо, заинтересовати.

  1. Bookmate

У овој апликацији можеш да читаш књиге које желиш. Апликација је прилагођена и за наше говорно подручје, тако да можеш да пронађеш безброј књига на српском језику. Првих 7 дана апликацију можеш да користиш бесплатно и да је на тај начин испробаш, а уколико ти се допадне и уколико желиш да наставиш да је користиш, месечно коришћење исте је свега 500 динара, колико би дао за једну књигу у књижари. Слова су крупна, обична страница у књизи је у апликацији подељена на 4 – 5 делова, тако да се врло лако чита.

  1. GoodTask

Ова апликација ће ти помоћи да водиш рачуна о датумима и обавезама које имаш. У њу можеш да унесеш све важне догађаје које имаш, све оно што мораш да урадиш и оно што не смеш да заборавиш. У питању је календар у коме, кликом на датум у месецу, видиш шта тог дана имаш или кликом на плусић додаш нове обавезе. Она се, уколико подесиш тако, оглашава када је време да извршиш обавезу коју си записао. Врло је једноставна за коришћење и сигурно ће ти бити од помоћи уколико ниси претерано организован и уколико често заборављаш своје обавезе.

Које апликације најчешће користиш?
  1. Secret Diary With Passcode

Као мали често смо водили дневнике и записивали шта нам се дешавало у току дана. Такође смо то и престали да радимо, иако је врло добро и корисно. Зато су ту апликације, да нас подсете да је писање дневника сјајно за избацивање негативне енергије и ослобађање позитивних осећања. А како би оно што пишеш остало доступно само теби, овај дневник има и шифру која се уноси сваки пут када желиш да приступиш ономе што си написао.

  1. CodeCheck

Уколико водиш рачуна о томе шта једеш и какву козметику користиш, али и ако то ниси до сада радио, а желиш да почнеш, ова апликација ће ти свакако помоћи у томе. Наиме, можеш да скенираш било који козметички производ, али и прехрамбени (мада је база производа нешто мања када су у питању домаћи производи) и да видиш које састојке садржи и да ли је океј за коришћење или исхрану.

      5. Tasty

Ако волиш да куваш, а често ти понестаје идеја или ако не волиш, а мораш да куваш, ова апликација ће ти бити од помоћи. Она ће ти дати безброј идеја за слатка или слана јела, једноставна или компликована, а све у виду кратких видеа који ће ти још јасније показати како да нешто направиш. Свакако је веома корисна и интересантна.

Ања Минић

Фотографије: Unsplash

Leave a comment