Радио Београд 2 додељује награду „Тимочка лира“ аутору најбоље песме на Фестивалу културе младих Србије у Књажевцу.

Да ли си те занима овај конкурс?

Право учешћа на конкурсу имају књижевни ствараоци, до 30 година старости, из Републике Србије, који немају објављену књигу.

Један аутор може послати највише три поетске форме. Тематика је слободна.

Рад се доставља под шифром, с тим што се решење шифре (име и презиме, тачна адреса, телефон и имејл адреса аутора) доставља уз рад у посебној коверти, заједно са сажетом личном и поетском биографијом.

Селектор ће одабрати 10 најбољих младих песника за наступ на 59. Фестивалу културе младих Србије који ће се одржати у Књажевцу. Најбољег песника прогласиће жири на самом Фестивалу када ће му бити уручена повеља Радио Београда 2 „Тимочка лира“.

Радио Београд 2 и организациони одбор Фестивала културе младих Србије обезбедиће штампање збирке песама првонаграђеном песнику, као и пригодне награде за друго и треће место које ће бити уручене на поетској вечери Фестивала.

Организациони одбор ће одштампати „ФЕСТИВАЛСКИ ЗБОРНИК” са избором песама и биографским подацима десеторо најуспешнијих песника 59. Фестивала културе младих Србије.


Песме доставити, у три примерка, до 30. јуна 2020. године Секретаријату Радио Београда 2 (локал са портирнице 3170), од 9 до 15 сати радним данима, или послати поштом на адресу: Радио Београд 2, Хиландарска 2, 11000 Београд, са напоменом: Конкурс за награду „Тимочка лира“.

Извор: Najstudent.com

 

Leave a comment