Средњошколци, који су заинтересовани за упис на Факултет техничких наука, од ове школске године имаће јединствену могућност да приликом пријаве на Конкурс ФТН-а одаберу пет студијских програма чиме ће себи обезбедити конкурисање на више буџетских места.

Да ли те ово интересује?

Претходних година на ФТН-у је постојала могућност навођења до три студијска програма, док је од ове године иста проширена на „ПЕТ ЖЕЉА“. Кандидати ће своје жеље, као и до сада, наводити по приоритету приликом пријављивања за полагање пријемног испита.

На Факултету техничких наука постоји девет категорија пријемних испита по којима је груписано укупно 29 студијских програма основних академских и основних струковних студија на које ће се школске 2020/21. године укупно примати око 2.700 бруцоша. Пријављивање је предвиђено да се одржи током наредне недеље и вршиће се електронским путем према детаљном упутству које је креирано да се средњошколцима што више олакша овај процес и које је објављено на сајту Факултета. Web апликацију помоћу које ће се вршити online пријаве развила је ИТ служба Факултета техничких наука.

Више информација заинтересовани могу пронаћи на сајту Факултета у делу намењеном упису и у Фејсбук групи „Бићу студент ФТН – УПИС 2020“.
Leave a comment