Уз онлине пријаве, могућност избора пет жеља за упис на ФТН

Средњошколци, који су заинтересовани за упис на Факултет техничких наука, од ове школске године имаће јединствену могућност да приликом пријаве на Конкурс ФТН-а одаберу пет студијских програма чиме ће себи обезбедити конкурисање на више буџетских места.

Да ли те ово интересује?

Претходних година на ФТН-у је постојала могућност навођења до три студијска програма, док је од ове године иста проширена на „ПЕТ ЖЕЉА“. Кандидати ће своје жеље, као и до сада, наводити по приоритету приликом пријављивања за полагање пријемног испита.

На Факултету техничких наука постоји девет категорија пријемних испита по којима је груписано укупно 29 студијских програма основних академских и основних струковних студија на које ће се школске 2020/21. године укупно примати око 2.700 бруцоша. Пријављивање је предвиђено да се одржи током наредне недеље и вршиће се електронским путем према детаљном упутству које је креирано да се средњошколцима што више олакша овај процес и које је објављено на сајту Факултета. Web апликацију помоћу које ће се вршити online пријаве развила је ИТ служба Факултета техничких наука.

Више информација заинтересовани могу пронаћи на сајту Факултета у делу намењеном упису и у Фејсбук групи „Бићу студент ФТН – УПИС 2020“.
Коментари

Leave a reply