Конкурс за волонтере на 18. Међународном филмском фестивалу Ухвати филм отворен је до 7. јуна 2020. године. Сви који би волели да учествују у организацији и реализацији Фестивала, а уједно стекну нова познанства и вештине, добродошли су да дају свој допринос.

Ухвати филм!

Послови на којима волонтери могу преузети учешће, од којих припремна фаза подразумева онлајн рад од куће су:

  • Превођење са српског на енглески и обратно (дијалог листе филмова, синопсиси филмова, симултано превођење разговора са ауторима након пројекције филмова),
  • Помоћ при вођењу званичних друштвених мрежа Фестивала и писање текстова за сајт,
  • Техничка подршка у организацији и реализацији трибина, изложби, пратећег и фимског програма,
  • Дружење и подршка гостима на самом Фестивалу, пружање персоналне асистенције посетиоцима, гостима са инвалидитетом.

Сви заинтересовани своје податке треба да пошаљу на мејл pr.uhvatifilm@gmail.com и то: име и презиме, године, контакт, место становања, формално и неформално образовање, кратко мотивационо писмо, а ако су заинтересовани за послове превођења и ниво знања познавања језика.

Сви волонтери добијају потврду о учешћу, по потреби и препоруку са описом задужења и ангажовања, могућност учешћа на радионицама, промоцију свог ангажовања на Фестивалу на сајту и каталогу Фестивала. Сви детаљи о конкурсу и самом Фестивалу доступни су на http://sr.uhvatifilm.org.

Ухвати филм једини је регионални филмски фестивал о инвалидности. Већ 18. годину успешно се одржава у Новом Саду, у организацији КАО Парнаса; од 2011. реализује се у Ријеци, под организацијом Удруге Спирит; од 2017. у Бањој Луци под вођством Хуманитарне организације Партнер и у Котору у реализацији АРТ 365 из Подгорице. Филмски фестивал Ухвати филм одржава се са јединственим циљем: информисања јавности о животу, активностима, правима и достигнућима особа са инвалидитетом, чиме се утиче на промене у ставовима људи у вези са особама са инвалидитетом, боље разумевање и прихватање различитости, те стварање услова за већу видљивост и укључивање особа са инвалидитетом у све сфере друштвеног живота.

Leave a comment