Да бисте дошли до савршеног нашминканог лица, није довољна само квалитетна шминка и познавање технике шминкања. Постоји претходни пут истрајне и правилне неге, морате се редовно неговати, здраво хранити, правилно вежбати и бранити од стреса.

ФОТО Колико пажње посвећујеш неговању своје коже?

Јутарње чишћење лица је обавезно као и вечерње. Немојте га изоставити. Једнако је недопустиво да одете на спавање без темељног скидања шминке. Кожа памти, запамтите да упија сваки третман који јој приуштите.

Ноћу користите хранљиву крему, а преко дана хидрантну коју наносите на чисту кожу. Ноћу можете да ставите крему са воћним киселинама у малој количини без утапкавања. Она садржи мали проценат воћних киселина и може бити мало непријатна у смислу благог пецкања, стога се не утрљава у кожу лица. Може се користити као припрема пред козметички третман, а може се практиковати повремено и самостално.
Повремено можете урадити природни пилинг коже лица шећером, лимуном, биљним уљима, содом бикарбоном.

Ритуали чишћења лица


Веома је битно да лице очистите ујутру и увече. Имајте на уму да иде чишћење, тонирање и хирдирање 2 пута дневно, док једном недељном можете урадити пилинг и ставити хранљиву маску. Без чишћења и пилинга остали производи и третмани неће дати ефекта, јер не могу допрети до коже.
Не заборавите да кожа памти чак и ако сте дошли са касног изласка и заспали са шминком. Чисто лице је основа неговане коже, подлога да ваше лице заблиста након што се нашминка. Не заборавите да вам скупа шминка не може помоћи уколико нисте редовно и темељно чистили и неговали лице. Сем тога барем два пута годишње препоручује се одлазак код козметичара на третман хигијенског чишћења лица, повремено можете отићи на третман ултразвучног пилинга. 
За чишћење је најбоље користити лагане производе на бази гела, емулзије или пене, док сапун искључите из ове сврхе. У зависности од типа коже потребно је урадити хемијски третман чишћења лица у козметичком салону на неколико месеци – неки практикују на три, а неки од 6 мееци до годину дана. Када се напари лице, поре се отворе, све нечистоће изаћу на површину и уклоне се што може изазавати цвенило лица. Након тога корисити Пантенол са витамином е док не прође благо црвенило.
Након чишћења потребно је нанети тоник, рецимо биљни који ће избалансирати кожу.

Када седнете испред огледала и чекате да уметност крене на вашем лицу да се одсликава, запитајте се да ли сте задовољни одразом који видите. Уколико сте учинили све што је потребно да кожа буде блистава и тен чист будите задовољни. Зажмурите и чаролија мејк-ап артиста може да крене да се одвија да вашем лицу. Препустите се и уживајте док четкице раде свој посао. Ослушкујте и памтите шта шминкер ради, после тога можете да будете сами свој мајстор.

 

Сузана Марјановић

Leave a comment