У четвртак, 7. маја, од 20 часова,Infostudhub организује бесплатан вебинар на тему подцаст-а и потенцијала овог формата у нашем региону.

ФОТО Да ли те занима овај вебинар?

Podcast форма је настала још 2005. године (званично) и по дефиницији подразумева аудио садржај који је доступан за преузимање путем интернета, рађен у серији епизода, где се пратиоци подцаста могу аутоматски обавестити о свакој објављеној епизоди. Од те 2005. године до данас у свету постоји више од милион различитих подцаст емисија, а овај формат слуша више од 7 милиона људи.

У Србији, Podcast формат постоји већ неколико година и полако добија на популарности. Данас, код нас постоји преко 60 подцаст емисија а сваки дан овај формат добија више на популарности.

У овом wебинару причамо са Владимиром Радиновићем, једним од оснивача платформе podcast.rs која је прва платформа која окупља podcaste из Србије и региона на једно место.

Причамо о развоју овог формата, развоју публике, предностима, манама, потенцијалу тржишта и још много тога.

О Предавачу
Владимир Радиновић је оснивач платформе подцаст.рс и дугогодишњи радио футуролог и предузетник. Његов рад је увек био на граници између радија и дигиталних медија. Као експерт у обе области радио је са широком палетом медијских организација, бизниса и иницијатива као што су Радио Слободна Европа, Gimlet, NPR, AMARC i B92.

Извор: Najprakse.com

Leave a comment