Често се дешава да неко жели да се наметне да буде баш наше друштво за кафицу. Шта урадити када нам друштво не прија?

Бирај друштво за кафицу и уживај! / unsplash

Кафа у паузи је заправо време само за тебе. Небитно је да ли си код куће или на послу. Уколико нечије наметнуто друштво гуши твоју енергију, време је да га промениш. Дакле, питање је како се осећаш током ћаскања уз кафицу са том особом и, посебно, како се осећаш после тога? Ако се осећаш исцрпљено, безвољно или узнемирено, имаш посла са тзв. енергетским вампиром.

Често колега или комшија желе твоје друштво, иако их ти сам никада ниси позвао. Имају своје теме за разговор које теби нису блиске, желе са тобом да размењују трачеве или оговарају, што теби не годи. Што их више културно избегаваш, то се више намећу.

ФОТО Уживај сваки дан у кафици или чају!

Ниси у обавези да проводиш време са оним ко ти не одговара

Ниси обавезан никоме да се правдаш зашто није део твог друштва, иако можда ради са тобом или живи близу тебе. Ниси дужан да се правдаш зашто не причаш о свом приватном животу или животима других људи. Научи да  културно кажеш  не. 

Мисли о свом менталном здрављу, управљај својим временом по избору. Притом, поштуј сваког, љубазно се поздрави и пријатно проћаскај у пролазу. Сваки тренутак живота је драгоцен и треба га креирати по сопственој вољи. Твоја јутарња и свака наредна кафица треба да буде са осмехом, било да је пијеш сам, уз књигу и природу, или у неком одабраном, добром друштву. Пријатно!

Сузана Марјановић

Leave a comment