Услед тешке здравствене ситуације у целој земљи и шире, принуђени смо сви да будемо изоловани и социјално дистанцирани. На разне начине се боримо и покушавамо да то време што боље попунимо и што пре превазиђемо ову ситуацију. Да ли је за ви меру излоације дoживљавате као карантин?

Да ли нужну меру социјалне дистанце доживљавате као кућни карантин или једноставно ово време користитe као непланирани додатни кућни одмор? Друга опција је наравно пожељна, како бисте на тај начин ово време конструктиво провели под одређеним условима.

Не кажу џабе да ако не можеш дуго да будеш сам са собом или са породицом, онда имаш много већих проблема. Човек је друштвено биће, окружен породицом, друштвом, колегама, комшијама. С друге стране, човек се сам рађа и сам умире, тако да најпре сам себи мора бити најбоље друштво. 

Највише смо се жалили како запостављамо породицу, кућне послове, хоби  и остало због недостатка слободног времена и повећаних обавеза и њихове организације. Сад кад тог времена имамо на претек искористимо га за све оно у кући што досад нисмо стизали. Зато се немојте ослањати на изговоре, већ потражите начин.

Социјална дистанца није исто што и  емотивна. Никад више нећете имати времена само за себе, него што је то сада случај. Посветите се себи, ослобите све чакре енергије у телу, ослушните своју душу, признајте себи неке ствари, поразговарајте сами са собом, односно размислите о неких стварима.

Срећно! 

 

Сузана Марјановић 

Фото: unsplash.com

Leave a comment