Позивамо вас да подржите иницијативу „Уз вас смо”, чији је циљ да у облику туторства, пружи подршку деци здравствених радника (основцима и средњошколцима) током школовања на даљину.

У оваквим временима, важно је да свако помогне колико може. Свако ко се придржава мера заштите, и тако чува себе и своје вољене, већ је херој. Али хајде да пробамо да будемо још за нијансу већи хероји тако што ћемо помоћи онима који су под великим притиском у овом тренутку.

С обзиром да су здравствени радници на првим линијама одбране, радећи даноноћно и борећи се да сачувају сваки људски живот, они немају времена да се посвете раду са својом децом.

Питате се како ми ту можемо да помогнемо? Па, можда то и није тако тешко.

Ми смо група ентузијаста, студената и докторанада, и са својим пријатељима желимо да, у овој ситуацији, помогнемо у ономе у чему смо најбољи – подучавању других.

Ако си спреман/на да недељно одвојиш 2 сата, или који сат више, свог времена како би помогао/ла неком „клинцу“ да савлада мало боље математику, разуме микро-свет хемије, унапреди свој енглески, или овлада информатиком придружи нам се тако што ћеш се пријавити на следећу мејл-адресу tutori.volonteri@gmail.com.

Циљ је да, на добровољној бази, омогућимо деци да, и у овако тешким временима, не буду ускраћени за стицање знања и образовања, за које сви знамо колико је важно. Можемо да видимо колико се већ сви професори и наставници труде да пренесу знање најбоље што могу путем телевизије. И на томе им свака част! Хајде да и ми дамо свој допринос кроз бесплатне приватне часове, како бисмо помогли у савлађивању тог градива.

Пошто пошаљеш мејл, добићеш упитник који би требало да попуниш, како бисмо могли да знамо за које предмете и које узрасте можеш да помогнеш. Након тога, упарићемо те са здравственим радником, родитељем ђака којем је потребна помоћ. Онда је на вама да, уз нашу помоћ, одредите најбољи термин да радите заједно, путем Skype-a, Viber-a, Whats app-a, Zoom-a.

Тиме што показујеш спремност да уложиш део свог времена и труда, постајеш за нијансу већи херој него што већ јеси!

Зато што наизглед мала помоћ може да значи много!

Зато што се у тешким временима види од чега смо саздани!

Зато што смо ту једни за друге!

Више информација потражи овде. 

Извор: Najstudent.com 

 

Leave a comment