Службени гласник поклонио 2000 књига Студентском граду
Поводом Светског дана књиге и ауторских права, издавачка кућа Службени гласник поклонила је две хиљаде књига највећем студентском насељу у Србији, Студентском граду. Међу одабраним насловима нашла су се бројна дела из области стручне и научне литературе, белетристике, уметности и дела бројних истакнутих аутора.

Службени гласник поклонио 2000 књига Студентском граду

„Уместо саопштења о важности читања на Светски дан књиге, одлучили смо да учинимо нешто конкретно. У нади да ће се студенти ускоро вратити у домове и на факултете, желели смо да их сачекају књиге из најразличитијих области које ће им проширити видике и испунити слободно време“, истакла је директорка Службеног гласника Јелена Триван.

Значај обележавања међународног културног празника са студентима истакао је и директор Установе Студентски центар „Београд“ Горан Минић, који је захвалио Гласнику на константном улагању у културу и подршци како читаоцима, тако и младим ауторима.

„Веома смо срећни што ће студенте, поред уређених соба, по повратку у домове обрадовати и књиге из бројних области“, додао је Минић.

Светски дан књиге и ауторских права прославља се широм света 23. априла још од 1995. године, а Службени гласник га традиционално обележава низом активности за све генерације читалаца.

Извор: Najstudent.com 

Leave a comment