Свеприсутни корона вирус или Covid-19 на планетарном нивоу утицао је на режим живота и понашања свих људи.

„Цела стручна јавност, све институције и сви освешћени појединци боре се против ‘невидљивог, сићушног, али моћног непријатеља’, па зато треба узети фотоапарат у руке, јер све важне догађаје кроз историју (и појединца и друштва) прати фотографија својим документарним статусом од њеног самог открића”, навео је председник Фотоклуба Ријека проф. Борислав Божић, додајући да сведочимо како се у тренутку баш све мења: и социјалне, и сигурносне и егзистенцијалне навике. Мењамо дневни ритам и сви реагујемо у смеру смањивања потешкоћа, како бисмо што безболније пребродили ова тренутна времена.

Због те кризне ситуације, Фотоклуб Ријека расписује конкурс „Коронавирус 2020” на тему документовања простора и времена борбе против ове пошасти и онога што је она донела. Дакле, треба фотографисати све што би најбоље интерпретирало ово стање.

Организатор ће након престанка кризног стања организовати изложбу најбољих фотографија пристиглих на конкурс „Коронавирус 2020”. Изложба ће бити искључиво виртуелна и објављена на сајту Фотоклуба Ријека и Фејсбук страници.


Од одабраних фотографија за изложбу биће издвојене најбоље и проглашено прво, друго и треће место, те три похвале. Награђени и похваљени аутори добиће признање. Све одабране фотографије за изложбу трајно ће бити чуване у архиву Фотоклуба Ријека.

Све информације о условима конкурса погледај овде. 

Извор: iSerbia

 

 

 

 

Leave a comment