Приручник о превенцији и лечењу COVID 19

 Од недавно, јавности је доступан „Приручник о превенцији и лечењу COVID-19 инфекције“. Овај Приручник је првенствено намењен здравственим радницима, међутим, у наставку прочитајте шта је то важно за све, а што, наравно, можемо да разумемо као лаици медицине. 

Нови „Приручник о превенцији и лечењу COVID-19 инфекције“, састављен је на основу клиничког искуства стручњака из Прве придружене болнице Медицинског факултета Универзитета у Зхеијангу , НР Кине.

„Фасцинантни резултати које су постигли у превенцији и лечењу оболелих чине овај Приручник веома вредним штивом с обзиром на то да се и ми, као и остатак света, по први пут сусрећемо са овим вирусом, те је искуство један од најважнијих ресурса који нам је потребан.“

„Приручник је објављен на ‘Аlibaba Cloud’ платформи, а српско издање је настало као резултат сарадње лекара Опште болнице ‘Атлас’ из Београда и хуманитарне организације ‘28. јун’, уз дозволу аутора из Кине“, пише др Немања Зарић Опште болнице „Атлас“ и председник хуманитарне организације „28. јун“.

Главни уредник Приручника, проф. Тингбо Лианг, истакао је у свом предговору да водич за лечење нуди савете и референце против пандемије за медицинско особље широм света, који се прикључује рату против корона вируса. Медицинско особље FAHZU је свакодневно бележило своје искуство у вези са лечењем пацијената оболелих од овог вируса.

Важно је напоменути да је, током 50 дана, од 104 примљена пацијента заражена корона вирусом, од којих је 78 било тешко или критично оболело, ниједан пацијент није преминуо и ниједан здравствени радник FAHZU-а није био заражен, будући да су примењивали адекватну технологију и терапију у лечењу.

„Данас, са ширењем пандемије, оваква искуства су највреднији извор информација и најјаче оружје у рукама здравствених радника на првој борбеној линији“, пише у предговору.

Шта би требало да знамо из Приручника и детаљније информације пронађите овде. 

Извор: iSerbia

 

 

Коментари

Leave a reply