Охрабрени позитивним реакцијама и коментарима публике током протекле недеље, у другој недељи Мало позориште „Душко Радовић“ на интернету припрема нове и узбудљиве садржаје!

Андерсенови кувари (фото: Ђорђе Томић)

У среду, 1. априла 2020. у 19 часова, односно репризно у суботу у 19 часова, у оквиру наше емисије „Бајка у 7“, родитељи ће имати прилику да са својим најмлађима чују нову аудио бајку. Бајке чита и оживљава добро познати глас Владиславе Ђорђевић (синхронизација насловног јунака анимиране серије „Сунђер Боб Коцкалоне“, затим „Рен и Стимпи“, „Пингвини са Мадагаскара“…). Ове среде, на програму је бајка „Свињар“, Ханса Кристијана Андерсена, која говори о принцу који је морао да се преруши у свињара како би освојио срце принцезе у коју се заљубио. Уз сваку бајку, долазиће и пропратни текст о писцу, композитору музике, као и самој бајци, уз предлоге како да се слушање бајке учини што занимљивијим и интерактивнијим, како за децу, тако и за одрасле.

И овог петка, 3. априла, у 17 часова емитоваће се видео радионица „Правите са Мином“. Заједно са Мином Миладиновић, посетиоци нашег канала имаће прилику да са својом децом начине фигурице од материјала који има свако домаћинство – папира! Мина у Малом позоришту „Душко Радовић“ ради на сценографији и костиму представе „Гуливер“, која је у припреми, а такође стоји иза бренда „Коко Даш“, бројних других позоришних сценографија и креација које красе градски простор. Са њом, деца и одрасли ће имати прилику да гледају и учествују у видео радионици креација форми од папира. И ове недеље, Мина ће са своје две мале помоћнице, Ником и Искром, тематски пропратити нашу аудио бајку. Једва чекамо да видимо шта ће смислити!

И, на крају, у недељу, 5. априла у 12 часова, позориште долази код Вас. Мало позориште „Душко Радовић“ емитоваће сваке недеље снимак једне позоришне представе, са садашњег или некадашњег репертоара. Ове недеље, у питању је представа „Андерсенови кувари“ у режији Драгослава Тодоровића, представа која је доживела фантастичних 100 играња у Малом позоришту и која ће лепо заокружити ову недељу спојем више различитих Андерсенових бајки.

Останите код куће, чувајте себе и друге – Мало позориште долази код Вас!

Извор: Табла

 

 

Leave a comment