Удружење грађана “Играле се делије” расписује IV песнички конкурс посвећен песнику Милораду Петровићу Сељанчици.

ФОТО: Погледај овај конкурс!

Конкурс је отворен од 01.03.2020. до 01.06.2020.

Одлуком УГ “Играле се делије” тема овогодишњег конкурса је:

“Још увек оремо све наше њиве ”.

Пред ауторима је свеобухватна тема родољубља, љубави према селу, домовини, а може бити и мисаона идеја оних који су далеко од своје земље, али су срцем увек ту.

Конкурс обухвата три категорије: категорију ученика основних школа, средњих школа и категорију одраслих.

Песникиње и песници шаљу до пет песама написаних у ПДФ формату, ћирилицом у фонту Тимес Неw Роман, адресу, број телефона и кратку биографију на електронску адресу: игралеседелијеконкурс@гмаил.цом

Ученици поред контакт података и биографије шаљу тачан назив школе и разред који похађају.

Песме не смеју бити објављиване у штампаној или електронској форми. Удружење грађана „Играле се делије“ не сноси одговорност за евентуално кршење закона о ауторским правима и његову злоупотребу.

Ауторски прилози се не хонораришу.

Од пристиглих радова биће изабране по три најбоље песме у категоријама I-IV разред, V-VIII разред, као и по три најбоље песме из категорије средњошколаца и одраслих. Победнички и одабрани радови биће штампани у зборнику. Награђени аутори (плакета + књига) као и аутори заступљени у зборнику биће позвани да учествују на завршној манифестацији “Играле се делије” која ће се одржати крајем јула у Великој Иванчи (општина Младеновац) у оквиру манифестације “Младеновачко културно лето”.

Удружење грађана „Играле се делије“, Велика Иванча, Младеновац.

Извор: Najstudent.com

 

Инстаграм

Leave a comment