Живимо у  друштвеној заједници која подразумева интеракцију са људима и контакте са околином. Није могућа изолација у данашњем савременом свету, иако сви долазимо из различитих средина, са различитим васпитањем, уверењима и слично, што захтева прилагођавања. 

FOTO: Креирај свој унутрашњи свет!

Није једноставно потпуно задовољити очекивања  породице, околине и друштва. Обично родитељи немају контакт са нашим генерацијама па у њиховом васпитању доминира концепт из њиховог времена. Треба се прилагодити свима, у одређеној граници, и остати свој – што је најважније. 

Сваки човек који успе да изгради свој унутрашњи свет, усрећиће самог себе највише. Нико нас други не може усрећити више, колико можемо сами себе. Ми сами себе најбоље познајемо и сами себе највише волимо.

Унутрашњи свет може бити потпуно различит. Зависи шта су ваша интересовања, жеље, потребе, навике,  какве су вам емоције и какав је ваш сензибилитет.

У зависности од тога шта је ваш хоби, ви можете маштати да вам се остварује успех ком стремите. Можете маштати да будете што бољи у својој струци и да постанете познати стручњак попут вашег идола. Можда маштате да сретенете љубав свог живота баш онакву какву сте сањали још у детињству.

Унутрашњи свет ће вам помоћи да своје емоције заштитите од спољашњег свега и да ојачате свој психолошки имунитет. Бићете стабилнији и ваше идеје ће имати неометан простор да се креирају и  разрађују у вама самима. Уживаћете и бићете испуњенији. Зрачићете самопоуздањем и привлачићете да ваши снови постану јава.

Визуализирајте своје жеље, маштајте и понашајте се као да се то и остварује. Замислите да ваш свет снова постаје стварност и привлачићете ситуације које ће вам помагати да то остварите на свом путу. Срећно!

Leave a comment