Пријави се за такмичење у програмирању Bubble Cup

Microsoft развојни центар у Србији (МДЦС) обавештва све заинтересоване студенте и средњошколце да су 20. марта 2020. отварене пријаве за међународно такмичење у програмирању – Bubble Cup 13.

Информиши се о променама у организацији такмичења у  ванредном стању

„Bubble Cup 13“ је међународно тимско такмичење у програмирању и решавању алгоритамских задатака, основано још 2008. године од стране инжењера Microsoft развојног центра у Србији. Идеја је иницијално била да се створи локално такмичење по моделу ACM Collegiate Contest-a-а, али убрзо је прерасла у визију да Bubble Cup буде надметање које ће привући младе, талентоване програмере из целог региона Југоисточне и Источне Европе и промовисати основне вредности комуникације, дружења и тимског рада. Од Bubble Cup-а 10 ово такмичење заједно са МДЦС организује и Фондација Петља.
Такмичење се састоји из неколико фаза: две онлине квалификационе рунде организују се током пролећа, а финале се одржава уживо у Београду, у септембру.
Bubble Cup 13 ће се реализовати по следећем распореду:

  • Прва онлине квалификациона рунда почиње 1. априла у 14:00 и завршава се 26. априла у 14:00
  • Друга онлине квалификациона рунда почиње 1. маја у 14:00 и завршава се 26. маја у 14:00
  • Финале ће бити организовано у Београду, 12. септембра 2020. године.

Студентски и средњошколски тимови могу се пријавити за такмичење на интернет порталу www.bubblecup.org. 

Поред главног дела такмичења, под називом Premier League, које је отворено за тимове из Србије и света, постоји и категорија Rising Stars, која је отворена искључиво за тимове средњошколаца из Србије, како би се наставило са популаризацијом програмирања у средњим школама у Србији. И ове године ће, због интересовања и подршке великог броја школа и наставника широм Србије, један број места у Rising Stars категорији бити резервисан за ученике специјализованих ИТ одељења.

Више детаља о правилима такмичења, од начина пријављивања до процеса оцењивања, сви заинтересовани могу пронаћи на https://www.bubblecup.org/Home/Rules, na Facebook страници www.facebook.com/BubbleCupCompetition, или се распитати о свим детаљима путем мејла bubblecup@petlja.org.

Сви домаћи студентски тимови који се пласирају у финале Bubble Cup-а квалификују се да аплицирају за подршку Microsoft  развојног центра у Србији за спонзорство приликом одласка на регионалне квалификације у Румунији за престижно међународно АЦМ такмичење из програмирања (Association for Computing Machinery Inc). Bubble Cup представља идеалну припрему за АЦМ, јер се својим форматом готово у потпуности поклапа са правилима тог такмичења.

 

Коментари

Leave a reply