Студенти Универзитета Сингидунум, Дијана Хегер, Милан Милићевић и Кристина Симоновић, под менторством доц. др Горана Авлијаша, освојили су прво место у финалу националног студентског такмичења из управљања пројектима Пројецт Манангемент Цхампионсхип и тиме стекли прилику да представљају Србију на међународном такмичењу у Литванији од 5. до 7. јуна 2020.

У квалификацијама је учествовало 25 тимова са 11 Универзитета и факултета који у својим наставним програмима имају предмет Управљање пројектима (Универзитет Сингидунум, Факултет организационих наука, Економски факултет Београд, Машински факултет Београд, Електротехнички факултет Београд, Грађевински факултет Београд, Факултет техничких наука Нови Сад, Технички факултет Бор, Висока електротехничка школа Београд, Универзитет Метрополитен, Факултет за пројектни менаџмент).

 

Најбољи и на квалификацијама

Квалификације су одржане 23. фебруара на Факултету за пројектни менаџмент, где су студенти решавали електронски тест од 100 питања за 100 минута која је задала ИПМА. Наш тим је остварио најбољи резултат у квалификацијама са 85% тачних одговора. Финале такмичења је одржано 1. марта у просторијама компаније Цомтраде на Новом Београду, где је најбољих шест тимова решавало симулацију коју издаје Харвард Бизнис Паблишинг у трајању од 4 сата и документовало стечено знање. Наш тим је успешно решио сва четири задата сценарија и заслужено однео победу.

 

Извор: Универзитет Сингидунум

Leave a comment