EESTEC LC Нови Сад четрнаести пут за редом организује КОНТЕХ – Сајам пословних могућности и стручних пракси, који ће се одржати 25. и 26. марта 2020. године на Факултету техничких наука у Новом Саду.

Циљ КОНТЕХ-а је да студентима пружи прилику да се упознају са могућностима планирања и развоја каријере у компанијама које успешно послују у нашој земљи. КОНТЕХ, поред прилика за запошљавање, нуди и разноврсну понуду стручних пракси, и као такав може да повеже компаније са две битне тачке за њихов развој: образовним институцијама и људским ресурсима (студентима, односно дипломцима као кандидатима за посао).

У току Сајма компаније учеснице ће, као и претходних година, имати прилику да представе своју делатност студентима помоћу пропагандног материјала и кроз непосредни контакт са њима, као и кроз презентације које ће бити отворене за све посетиоце Сајма. Студенти и кандидати за посао ће, са друге стране, поред могућности да на лицу места уруче свој ЦВ послодавцима за које су заинтересовани, моћи исти да оставе и у електронској бази која ће бити на располагању свим компанијама-учесницама, чиме директно себи увећавају шансу за добијање радног места или праксе. Поред презентација компанија, у току трајања Сајма у Свечаној сали Факултета техничких наука биће организована радионица чији је главни циљ обука младих интересената за посао да правилно напишу ЦВ.

Током претходних тринаест успешних сајмова запошљавања сакупљено је преко 5000 квалитетних биографија чиме је сајам помогао студентима да пронађу одговарајући посао или могућност усавршавања у некој од многобројних компанија које су учествовале на сајму.

Гарант квалитета Сајма је одлична сарадња са Факултетом техничких наука и Универзитетом у Новом Саду, Националном службом за запошљавање, Покрајинским секретаријатом за рад, запошљавање и равноправност полова, као и Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину који КОНТЕХ07 проглашава најбољим сајмом запошљавања одржаним до тада у Новом Саду под покровитељством тог секретаријата.

 

О ОРГАНИЗАТОРУ (EESTEC LC Нови Сад)

EESTEC LC је непрофитно, неполитичко удружење студената које има за циљ да повеже студенте електротехнике и рачунарства широм Европе. Удружење је основано 1986. године у Холандији и тренутно се састоји од 54 локална комитета у 27 држава широм Европе.

EESTEC LC Нови Сад је локални комитет основан 2001. године на конгресу у Лондону и овај огранак чине волонтери – студенти Факултета техничких наука у Новом Саду са одсека за електротехнику и рачунарство, енергетику, електронику и телекомуникације, мехатронику, биомедицински инжењеринг, софтверско инжењерство и графички дизајн.

EESTEC LC Нови Сад своје циљеве спроводи кроз организовање бројних пројеката којима промовише студентски активизам, стручно, али и лично и професионално усавршавање. Волонтерским радом унутар нашег удружења студенти добијају могућност стицања вештина које ће им бити од великог значаја за будуће каријере, а исто тако добијају могућност да путују и на тај начин упознају колеге различитих култура и обичаја.

EESTEC LC Нови Сад успешно делује већ 17 година и то уз подршку од стране Факултета техничких наука у Новом Саду, Универзитета у Новом Саду, Покрајинског секретеријата за спорт и омладину, Покрајинског секретеријата за образовање и културу града Новог Сада, Покрајинског секретеријата за рад, запошљавање и равноправност полова, Покрајинског секретеријата за науку и технолошки развој, Министарства омладине и спорта Републике Србије као и водећих компанија из струке које увиђају значај наших активности.

 

Више информација о КОНТЕХ-у можете пронаћи на званичном сајту сајма, као и на друштвеним мрежама сајма.

 

 

Leave a comment