Позивају се афирмисани и неафирмисани аутори поезије да се пријаве за учешће у осмој сезони Милих Дуела, онлине балканског контеста поезије.

Мили Дуели 2020

Мили Дуели 2020

Учешће обухвата дружење балканских песника и песника света преко друштвене мреже Фацебоок током месеца јула, августа и септембра, 2020. године. Дружење је такмичарског карактера и већ годинама окупља неколико стотина аутора поезије који желе да пруже читаност својој поезији и подстакну међународну сарадњу књижевника региона.

Услови за пријаву
Мили Дуели су интернационалног карактера, те се на конкурс могу пријавити аутори из било ког дела света, без старосног ограничења. Услов за пријаву је да сте аутор поезије коју шаљете на конкурс.

Напомена: Ранији учесници Милих Дуела се могу пријавити поново. Изузетак су победници претходних седам сезона који више не могу учествовати на контесту.

Начин пријаве
Пријаве за конкурс су отворене на овом линку.

Ту су наведене прецизне смернице о потребним информацијама о себи и песмама које шаљете.

Учешће на конкурсу је потпуно бесплатно!

Награде
Главна награда: Плакета + Лауреат „Мили Дуели“ („Песник региона по избору Мили Дуели 2020. годину“) – за освојено 1. место
*Награда се уручује следеће године, током лета.

Остале награде:

  • Плакета за првих десет места освојених у финалу контеста
  • Плакета за најбољи пласман балканске државе (БиХ, Хрватске, Србије, Црне Горе, Словеније, Македоније, Бугарске, Грчке и Албаније)
  • Плакета за најбољи пласман дијаспоре (Балићево признање).

Специјално признање:

Al Buqain признање – за особу која се током трајања сезоне понајвише истакла у промовисању међународне сарадње књижевника медијским путем складно мисији пројекта Милих Дуела. Награда укључује плакету.
Ага признање – специјално признање у финалу, додељује се за најпрегледанији видео клип аутора поезије, у част трагично страдалог финалисте Мили Дуели 2019, Нермина Агановића. Награда укључује плакету.

Ревијално признање:
Сваки аутор који буде одабран за учешће у Милим Дуелима, добија електронско и/или штампано (зависно од учешћа у зборнику и доласка на промоцију који су планирани у будућности) Признање за међународну сарадњу, књижевни допринос пласирања писане речи кроз друштвене мреже, те потицање развоја књижевне критике на овим просторима током 2020. године. Ауторима с којима не остваримо сарадњу, признање неће бити додељено.

Напомена: Ове сезоне ће изаћи електронски зборник поезије аутора, те књижевних критика жирија на њихова дела. О детаљима великог штампаног зборника учесника Милих Дуела из ове и претходних сезона, изаћи ће накнадне информације и позив.

РОК ЗА ПРИЈАВУ: 31. мај 2020. године

Организатор ће, у јуну, одабрати најуспешније пријаве и полазнике “Милих Дуела 2020” који ће бити обавештени поруком на фејсбук профилу уколико прођу почетну класификацију.

Све детаље везане за такмичење можете пратити овде.

Извор: Najstudent.com

Leave a comment