Удружење студената информатике ФОНИС је студентска невладина организација која окупља будуће ИТ стручњаке у циљу учествовања у стручним предавањима, курсевима, такмичењима и семинарима, рада на пројектима и остваривања стручних пракси у ИТ областима.

                                                                      ФОН Хакатон 2020

Већ седму годину за редом ФОНИС организује свој највећи пројекат – „ФОН Хакатон“. Овај пројекат се базира на такмичењу у програмирању у којем такмичари осмишљавају иновације.

„ФОН Хакатон“ је двадесетчетворочасовно такмичење на ком млади програмери реализују софтверско решење на задату тему. Такмичење ће се ове године одржати 14. и 15. марта у просторијама Нордеус Хуб-а, а на њему ће учествовати до 10 одабраних тимова од по 3, односно 4 члана. Одабрани тимови имаће јединствену прилику да у реалном окружењу тестирају своје вештине и знања и стекну велико искуство које истиче програмера у будућем напретку и усавршавању у каријери.

Најбоље тимове очекују вредне новчане награде и то:

1. место – новчана награда у износу од 100.000 динара
2. место – новчана награда у износу од 50.000 динара
3. место – новчана награда у износу од 25.000 динара

Позивамо све заинтересоване такмичаре да се пријаве. Пријаве ће бити отворене до 1. марта, а право на учешће имају сви млади између 16 и 26 година из Србије и региона.

Више информација о самом такмичењу, као и о пријави можете пронаћи на нашем сајту.

Leave a comment