У спомен на професора и бившег декана др Данила Ж. Марковића, његова породица, пријатељи и сарадници, Факултет политичких наука Универзитета у Београду и Центар за еколошку политику и одрживи развој FPN (CEPOR) расписују Конкурс за доделу награде „Др Данило Ж. Марковић“.

Да ли те занима књижевност?

Награда је намењена ауторима најбољих студентских есеја из области социјалне и политичке екологије , науке коју је професор Марковић основао као академску дисциплину.

Конкурс за доделу награде за 2020. годину отворен је од 06.02.2020. до 01.04.2020. године.

Право учешћа имају студенти 4. године основних академских студија, студенти мастер студија смера Еколошка политика и смера Јавна управа и локална самоуправа, Факултета политичких наука.

Студенти који желе да конкуришу, треба да пошаљу рад обима од 1500 до 2000 речи на тему:

Грета Тунберг, еко икона или еко манипулација?

Радове је потребно послати у дигиталној форми (најбоље као МСО Wорд документ) на адресу: darko.nadic@fpn.bg.ac.rs до 1. априла 2020. године.

Аутору најбољег рада новчана награда и плакета биће свечано уручена 6. априла 2020. године на свечаном отварању Недеље одрживог развоја на ФПН Вол.3!

Осим новчане награде намењене првопласираном, другопласираном и трећепласираном аутору биће уручене пригодне награде.

Чланови жирија, који ће одабрати најбољи рад су: проф. др Дарко Надић, проф. др Урош Шуваковић, асистент МА Марко Вујић.

За све додатне информације обратити се професору др Дарку Надићу на мејл: darko.nadic@fpn.bg.ac.rs или асистенту Марку Вујићу на мејл: marko.vujic@fpn.bg.ac.rs.

Извор: Najstudent.com

Leave a comment