Како би охрабрили уметнике да се јаве на позиве за уметничке резиденције у иностранству и добију прилику да сарађују са интернационалним партнерима у оквиру пројекта „Уметник у гостима“ (Plants AiR), тим „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ организује разговор са жељом да учини процес одабира и аплицирања на резиденције приступачнијим и транспарентнијим.

Какве могућности имају новосадски уметници?

Представљање уметничких резиденција „Причамо о резиденцијама“ биће организовано у Bulevar Books-у (Булевар Михаља Пупина 6) 19. фебруара са почетком у 19 часова.
Све информације о догађају можете пронаћи и на фацебоок .

Своја искуства пренеће визуелна уметница и професорка на Академији уметности у Новом Саду, Андреа Палашти, песникиња, Јелена Анђеловски и песник и асистент на Одсеку за компаративну књижевност Филозофског факултета у Новом Саду, Бранислав Живановић, иначе учесник једне од резиденција у оквиру програма „Уметник у гостима“ (Plants AiR).

Разговор ће модерирати Милена Јанковић, менаџерка програма „Уметник у гостима“ (Plants AiR) који се реализује у оквиру пројекта „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“.

Програм „Уметник у гостима“ (Plants AiR) тежи интернационализацији локалне уметничке сцене, едукацији и умрежавању локалних уметника са иностраним уметницима и организацијама. Кроз овај програм подржавају се новосадски уметници у реализацији одлазећих резиденција, али се и страним уметницима омогућава да дођу у Нови Сад и да кроз рад са локалним уметницима размене искуства и знања.

 

Leave a comment