Културна станица Еђшег и у 2020. години наставља музичко путовање око света, у оквиру Pocket Globe циклуса, доводећи пред Новосађане велика имена етно, џез и експерименталне музике. Четврти Pocket Globe, а први у овој години, представиће нам наредног викенда домаће ауторе – Лазара Новкова и „Frame Orchestra” и Сербоплов Богдана Ранковића.

Четврти  Pocket Globe у Еђшегу

Иако много тога у својој музици црпе директно из фолклорног наслеђа, својом изузетном креативношћу и оригиналношћу ујединили су елементе класике, џеза и етно музике у неодољиву комбинацију.

Лазар Новков & „Frame Orchestra“ 24. јануара
Ова креативна скупина сјајних музичара успела је да барем приближно дефинише свој стил као фузију вишевековне традиционалне класике и богатог разноврсног фолклора којим одише урбана средина у којој живе и стварају. Вешто баратајући жанровима као што су „world music”, кабаре, постмодерна и етно прогресив, Лазар Новков & „Frame Orchestra“ успевају да нас увуку у свој свет препун сањарења, путовања, плеса, заводљивости, усамљености и једноставног уживања у музици. Концерт је заказан за 24. јануар у 20.21 час у КС Еђшег. Улазнице по цени од 300 динара могу се купити у Gigs tix-у, а можете их пронаћи и на линку.

Богдан Ранковић & Сербоплов 26. јануара
Богдан Ранковић, кроз своју дугу и креативну каријеру пажљиво гради препознатљиви стил који успешно уједињује традиционалну српску музику са савременим „world music-ом”. Постоје и разни други примери и комбинације са сличном дефиницијом, али Богдан, уз подршку искусног и виртуозног ансамбла управо истиче оно најлепше из грађанске музике с краја 19. и почетка 20. века обогаћујући је савременим и оригиналним, ауторским аранжманима. Концерт је заказан за 26. јануар у 20.21 час у КС Еђшег. Улазнице по цени од 300 динара могу се купити у Gigs tix-у, а можете их пронаћи и на линку.

Слушаоница вас води на плес
Као и у оквиру претходна три циклуса, четврти Pocket Globe обухватиће Слушаоницу. Музички селектор KILLO KILLO претвориће КС Еђшег у подијум за плес уз електро-свинг ритмове. Слушаоница ће бити 25. јануара, са почетком у 20.21 час, улаз је бесплатан.

 

Leave a comment