Microsoft са задовољством позива универзитетске студенте и професоре да се пријаве на  „The next AI Guardians“ такмичење, које има за циљ да уведе вештачку интелигенцију у образовање, користећи и креативне идеје студената, истраживача и професора из више од 29 земаља.

Обликујмо заједно образовање будућих генерација

Имате ли велике идеје које могу да промене будућност образовања? Желимо да вам помогнемо да их обликујете и да заједно ослободимо потенцијал вештачке интелигенције за добре ствари! Позивамо вас да прихватите наш позив и допринесете решавању глобалних или локалних изазова у високом образовању. Оформите тим од најмање четири студента и једног истраживача, пријавите своју идеју, а Мицрософт ће обезбедити менторе и врхунске стручњаке из области вештачке интелигенције, који ће радити заједно са вама.
Такмичење The next AI Guardians покренуто је 2018. године са циљем да инспирише и подржи развој образовања кроз технологије, проналажењем АИ решења која могу да унапреде процес учења будућих генерација. Такмичење се ове године спроводи кроз неколико фаза:
Фаза 1
Окупите свој тим. Препорука је да тимове чини до четири студента и један истраживач и ако је могуће – професор који ће им бити ментор. Региструјте се и пошаљите кратак видео који објашњава вашу АИ идеју која може да допринесе унапређењу образовања. Рок за пријаву је 25. јануар 2020.
Фаза 2
Након објаве листе тимова који су се квалификовали, 31. јануара 2020. године, тимови ће морати да прикажу демонстрацију своје идеје. Током друге фазе, сваки квалификовани тим ће добити могућност да кроз сталну комуникацију са менторима из Microsoft-а побољша свој концепт и покуша да стигне до финала.
Фаза 3
Од 30. марта до 3. априла, тимови ће путем Teams видео платформе предсталвјати своје концепте, а пет најбољих ће се пласирати у финале које ће се одржати у AI Bootcamp- у Будимпешти.
Фаза 4
До 26. маја, тимови финалиста разрађиваће све детаље својих пројеката и увежбаваће како да их представе пред публиком. Завршна свечаност одржаће се од 27. до 29. маја у Будимпешти, где ће бити проглашен победник.
Пријавите се на страници за регистрације и откључајте потенцијале образовања будућности!

***

 

Leave a comment