Српски студенти вицешампиони света у дебати

На Светском универзитетском дебатном првенству, које се одржало на Тајланду, наши студенти остварили су невероватан успех пласманом у финале турнира у отвореној категорији (главној категорији).

вицешамиони

Фото: Отворена комуникација

На 40. светском дебатном првенству, студенти Правног факултета у Београду, Милош Марјановић и Јанко Ђорђевић, остварили су историјски успех пласманом у финале турнира, у коме су освојили друго место, саопштила је организација Отворена комуникација.

На овом такмичењу учествовало више од 1.000 студената из целог света.

У отвореној категорији претежно се такмиче студенти којима је енглески матерњи језик. Милош и Јанко су други тим у историји овог такмичења који је стигао до финала ове категорије, а да није са енглеског говорног подручја.

На путу до финала, они су победили тимове из Мелбурна, са Оксфорда, Харварда, Јејла, док су у самом финалу дебатовали против тимова са Оксфорда, Јејла и Маквари Универзитета у Сиднеју.
Такође, српски дебатери Марта Васић (Факултет политичких наука у Београду) и Ђорђе Радосављевић (Правни факултет у Београду) стигли су до четвртфинала у категорији енглески као други језик.

Милош Марјановић је проглашен и за 2. најбољег говорника, а Јанко Ђорђевић за 4. најбољег говорника у катерогији енглески као други језик, док је у категорији енглески као страни језик Марта Васић заузела 5. најбоље говорничко место, а Ђорђе Радосављевић 10. место.

 

Извор: Данас/Отворена комуникација

Коментари

Leave a reply