Велика сала Српског народног позоришта 13. јануара у оквиру програма Дочека 7528. у Новом Саду угостиће на свечаном новогодишњем Гала концерту највеће руске филхармоније из Иркутска.

Уживај у концерту!

Наиме, атмосферу и угођај најважнијег новогодишњег догађаја – концерта Бечке филхармоније који се традиционално преноси на свим континентима, публика у Новом Саду сада ће моћи да доживи и 13. јануара на концерту на коме наступају уметници из Србије и Русије, уз пратњу Иркутског филхармонијског оркестра.

Један од солиста концерта који је пред нама, руски оперски певач, бас Алексеј Тихомиров, недавно је у једној од најславнијих светских оперских кућа, у њујоршкој Метрополитен опери, проглашен најбољим бас вокалом.

Сваки наступ највеће руске филхармоније догађај је за себе, док је репертоар разноврстан и обиман. На челу са директорком Иркутске филхармоније Ирином Касјанововом и уметничким руководиоцем Гебернаторског симфонијског оркестра Илмаром Лапињшем, као једним од најпоштованијих уметника Русије, та филхармонија ће наступити у Новом Саду са бројним солистима међу којима су и Јадранка Јовановић, Иван Томашев, Алексеј Тихомиров и Новосађанин, Жељко Андрић.

Наступи гувернерског Симфонијског оркестра Искутске области игра важну улогу у промовисању класичне музике и културе Сибира. Оркестар је основан у јесен 1958. године, док 2000. добија статус гувернерске Иркутске обласне филхармоније.

Спајање визуелне уметности и музике, као универзалних језика које сви разумемо, издваја Дочек, а самим тим и Нови Сад као град који ће Новосађанима и гостима града пружити јединствен аудио-визуелни доживљај, како 31. децембра, тако и 13. јануара. Све информације о Дочеку и осталим програмима, догађајима и уметницима објављене су на сајту docek.ns2021.rs.

 

Leave a comment