Politecnico di Milano налази се међу 20 водећих универзитета у Европи. Са око 40.000 уписаних студената и преко 1000 професора, највећи је италијански универзитет за велики број техничких и природних наука, архитектуру и дизајн. Од свог оснивања 1863. године „Политецницо ди Милано“ је базиран на квалитету и иновацији наставе, што је резултирало успостављањем чврсте сарадње са светом економије и привреде кроз развој експерименталног истраживања и трансфер технологије.

Да ли вас занима стипендија?

Полими стипендије

Пријаве за упис на први семестар, на ком настава почиње у септембру 2020. примаће се од 10. јануара до 5. марта 2020.

Сви пријављени студенти биће узети у обзир за доделу PLATINIUM, GOLD i SILVER стипендије, као и DSU стипендије.

Проф. Иван Мангов је представник универзитета Политецницо ди Милано за Србију, Црну Гору и БиХ. За додатне информације о стипендијама и асистенцију приликом конкурисања, као и обавезну регистрацију кандидата, пишите на адресу polimi@studije.info.

„Политецницо ди Милано“ додељује најбољим студентима „PLATINIUM“ стипендије у износу од 13. 886€.

Студенти који добију „ГОЛД“ стипендију, у износу од 8.886€ годишње, имаће покривене трошкове смештаја у студентском campusu као и покривене трошкове школарине.

„СИЛВЕР“ стипендија покрива трошкове школарине у износу од 3.886€ годишње.

Стипендије су намењене студентима који долазе из земаља ван Европске уније. За доделу стипендије није потребно посебно аплицирати, сви кандидати пријављени за упис на Мастер студије ће бити аутоматски узети у обзир и за доделу стипендије. Годишња школарина за мастер студије износи 3.886€.

Politecnico di Milano такође нуди студентима смештај по повлашћеним ценама у неком од следећих студентских домова. Цене смештаја се крећу око 300€ месечно, али варирају у зависности од цампуса, те је потребно распитати се за сваки појединачни студентски дом. Студенти који буду добили „ПЛАТИНУМ“ или „ГОЛД“ стипендију имаће у оквиру стипендије покривене трошкове смештаја.

Студенти који још нису дипломирали могу конкурисати и без претходног стицања дипломе, тако што ће доставити уверење са факултета да могу стећи диплому пре одласка на студије у Милано.

Одлуку о пријему кандидата као и одлуку о додели стипендије или ослобадјању од плаћања школарине, доноси комисија сачињена од професора са одсека за који кандидати конкуришу.

Приликом оцењивања досијеа кандидата комисија ће обраћати посебну пажњу на просек у досадашњем студирању, биографију, мотивационо писмо и препоруку професора.

Пријављивање на мастер студије се не наплаћује, а сви пријављени кандидати биће узети у обзир за доделу стипендија.

Извор: Najstudent.com

Leave a comment