Уколико желите нешто да покренете или да промените, најпре је потребна воља, затим план и рад на његовој реализацији. Веома често чујемо приче да  треба тренирати, да ћемо од понедељка уплатити чланарину, да никако да стигнемо… Најбоље би било да ништа не обећавате, већ да одмах кренете да регулишете чланарину у теретани или фитнес клубу.

После првог корака реализације плана, осећаћете се самопоузданије и мотивисано да наставите са физичким активностима. Осетићете први налет енергије и увидећете добити здравог начина живота. Битно је да вам здрав стил живота буде навика, да будете истрајни у томе и да вам то не представља потешкоћу у функционисању.

Свакако приуштите себи и дане када се одмарате од свега, дане када уживате у калоричном колачу. Уколико себи понекад дозволите и овај луксуз, уживаћете више него да вам је то свакодневница која би била дугорочно штетна. Будите задовољни стартом – понекад је најтеже покренути се.

Пратите темпо који одговара вашем телу, немојте се исцрпљивати али ни попуштати себи, јер истрајна самодисциплина је гаранција дугорочног успеха. Одлучно и стрпљиво градите свој здрав стил живота. Редовно али умерено тренирајте!

 

Сузана Марјановић

Фотографије: unsplash.com

 

Leave a comment