„Сервис за младе – јачање вештине из информационо-комуникационих технологија“, назив је пројекта који спроводе општина Чукарица и Регионална агенција за развој и европске интеграције.

Јачање предузетништва младих!

Обуку за младе, од 18 до 30 година старости, финансира Министарство омладине и спорта, а циљ је да младе упути у вештине информационих технологија које ће им значити уколико желе да покреану самосталан посао. Присутне полазнике крајем децембра поздравио је, у име Канцеларије за младе општине Чукарица Лука Кебара, који је истакао да се општина организовањем оваквих и сличних обука труди да младима буде подршка у реализацији креативних идеја, као и да развија предузетништво код младих.

Никола Вујиновић из Регионалне агенције је додао да ће се обука одигравати у два модула, те да ће у првом делу полазници научити да користе ИТ сервис односно програмске пакете, док ће у другом делу имати прилику да сазнају све о електронском пословању од куће. Почетку реализације обуке присуствовали су и шефица кабинета Нада Марковић и Мирјана Томашевић из Канцеларије за младе.

Извор: КЗМ Лесковац

Leave a comment