Традиционални новогодишњи пријем за новинаре одржан је у понедељак, 23. децембра, у свечаном холу Покрајинске владе. Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, Драгана Милошевић, захвалила се новинарима на сарадњи током претходне године. 

Пријем за новинаре

Секретарка се захвалила новинарима и истакла да је сарадња била потпуно коректна и да влада потпуно подржава слободу медија и да се не меша у уређивачку политику. Она је нагласила и како је влада увећала средства за финансирање новинара.

Од сазива ове Покрајинске владе, од 2016. године, ми смо у заиста великој мери увећали средства за финансирање вашег рада. Са неких 264 милиона динара, колико је тада било издвајано за подршку 22 листа на 8 језика националних мањина, тај износ смо достигли до 322 милиона.

Она је такође додала и да је повећан буџет за пројектно суфинансирање са 15 милиона на 70 милиона динара и да на простору АП Војводине постоји преко 300 медија.

Део нашег опредељења је стриктно немешање у уређивачку политику, о томе можете ви да посведочите. Ни једног тренутка се нисмо мешали у ваш рад. Напротив, вас смо сматрали као изузетно добре партнере у нашем раду.

Секретар Драгана Милошревић

Напоменула је и да је изузетно важно што је Дневник опстао као лист и што је успео да превазиђе све проблеме, а према њеним речима велики понос Владе је и изградња зграде Радио-телевизије Војводине.

 

Тања Савовић

Фотографије: Марија Ердељи

Leave a comment