“Млади и солидарни” је програм који су студенткиње омладинског рада Александра Ђурђевић и Весна Радановић и осмислиле као део стручне праксе на Унивезитетском курсу „Лидерство и развојни омладински рад у заједници” који спроводи Центар за омладински рад у сарадњи са Јонкопинг Универзитетом, а финансијски подржавају ОПЕНС 2019 – Омладинска престоница Европе, Министарство омладине и спорта и IOGT-NTO покрет из Шведске. Ми подржавамо младе у развијању компетенција неопходних за активну партиципацију у демократском друштву и заговарање за људска права,мапирања и решавања друштвених проблема чиме се они остварују каолидери и лидерке солидарних заједница.

Млади и солидарни

Из Новог Сада си и страствен/а си за решавањем проблема и неправди који видиш у заједници, желиш да и други маре, занима те солидарност, желиш да научиш да водиш онлине кампању,да користиш мобилно новинарство, storytelling и вођење друштвених мрежа да би убедио и друге да се покрену на промену?

Пријави се овде. 

Не мораш бити маркетиншки стручњак/иња, волонтер/ка, акивиста/киња, или члан/ица неке организације!

На радионицама ћемо мапирати значајне проблеме у заједници,анкетираћемо и интервјуисати људе, а потом проналазити решења, водити онлине кампању преко Инстаграма , научити
како да се носимо са backlash-ом и спиновањем од стране медија, hate speech-ом. Након четири месеца рада и дружења ћемо лансирати кампању на јавном завршном догађају, тако да ћеш имати прилику да се опробаш у јавном говору, организовању јавне трибине или дебате.

Запратите нас на @mladiisolidarni.

Leave a comment