Анђела Маринковић, Душан Ковачевић, Александра Балажевић, Анастасија Стефановић и Лука Вуловић,победници овогодишњег СтартУп #за5 финалног такмичења, освојили су по 1.000 долара, које ће моћи да искористе за покретање сопственог бизниса. Њихове StartUp идеје оцењене су као најбољи иновативни и креативни пословни концепти који имају добар стратешки и тржишни потенцијал. Захваљујући освојеном почетном капиталу, овим младим људима ће се отворити бројне пословне могућности, а омогућен им је лакши улазак у StartUp свет.

Браво за најбоље идеје омладине!

„Одувек сам желела да оснујем свој бизнис, а ова победа значи први корак у том плану“, изјавила је Александра, ученица гимназије у Суботици, која је једна од победника финалног такмичења StartUp караван #za5, vol. 2. „Захваљујући победи и освојеним новчаним средствима сам добила могућност да моја пословна идеја постане стварност“, додала је Анђела, ученица средње школе из Ниша, док је Душан, студент Електронског факултета у Нишу, закључио да „финално такмичење StartUp #za5, vol. 2. представља кључни моменат за све победнике и даје позитиван правац развоју будућих каријера.“

StartUp караван #za5, vol. 2.обухватио је низ радионица које су имале за циљ едукацију младих о покретању приватног бизниса. Радионице су биле организоване у универзитетским градовима Србије – Крагујевцу, Нишу, Суботици, Новом Саду и Београду и биле су намењене младим људима који своје школовање приводе крају и који имају потребу да дефинишу правац своје будуће каријере. Захваљујући StartUp каравану #za5, vol. 2. више од 300 студената и средњошколаца едуковано је о StartUp могућностима, али и начинима тестирања успешности једне бизнис идеје.

„Едукативна радионица у оквиру StartUp каравана #за5 ми је изузетно користила. Захваљујући предавањима сам научила како да креирам своју пословну идеју, што ми је даље помогло да дођем до финала и на крају да победим на такмичењу“, истакла је Анастасија, ученица гимназије из Београда, а Лука, студент из Крагујевца, се надовезао: „Радионице су биле изузетно корисне. Том приликом сам научио ствари које ће ми бити од велике користи за StartUp и даљи развој каријере.“

StartUp караван #за5 део је великог националног пројекта Будућност #за5 који је покренуо Центар Е8, уз логистичку подршку В+О Communication, а под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије, Привредне коморе Србије и Coca-Cola Фондације у циљу оснаживања младих у проналажењу будућег запослења и континуиране едукације.

Извор: Najstudent.com

Leave a comment