Синоћ је, у Арени синеплекс, уз присуство дела глумачке и ауторске екипе, премијерно приказан филм Василија Никитовића, 4 руже.

Део глумачке и ауторске екипе филма.

На новосадској премијери филма присустовали су Василије Никитовић, режисер, Марија Јелић, која је била задужена за музику у филму, као и глумци, Борис Миливојевић и Миљана Поповић.

Филм 4 руже сниман је десет година, а режисер, Василије Никитовић, истиче да је огроман допринос филму дао Драган Јовановић.

Драган Јовановић је дао огроман допринос – и глумачки, а и допринео је да се неке сцене сниме другачије, онако како је он замислио и како смо се договорили. Чини ми се да се њему допала цела та прича и идеја. Када смо почели, то је био уметнички филм, пун емоција, пун сензација, али није постојала прича коју је управо Гаги унео у филм. Ми смо све осмислили, а он је додатно утегао, унео дозу хумора, ироније и 100% је дао себе у филму, као и сви остали глумци. Осећа се њихова енергија која је, у ствари, велика вредност овог филма, рекао је Василије.

Василије додаје да су пробали да испричају универзалну причу о томе кроз шта човек може да прође.

Наш јунак долази са села у град и наилази на неке проблеме. Била је идеја да ми кажемо наш став – о друштву, политици, корупцији, љубави, животу. Угао ноћног живота у Београду је у првом плану, али то није примарна идеја. Могли смо све ово да сместимо на планину и исто бисмо рекли, каже Василије.

Режисер, Василије Никитовић.

На крају, режисер истиче важност музике у овом филму.

Моја супруга је радила музику. Она је бирала нумере и компоновала одређене делове. Кажу да је филм одличан, а музика је топ. Музика је стварно понела неке сцене. Ми смо ископали нумере које постоје већ много година, а Марија се потрудила да пронађе нешто што је чврсто везано за емоцију филма и мислим да је погодила, завршава режисер.

Млада глумица, Миљана Поповић, која игра улогу девојке Цое, задовољна је досадашњим реакцијама.

Судећи по реакцијама публике са премијере у Сава центру мислим да су људи свесни где се налази друштво и свесни су проблема, зато је многе искрене дотакао и погодио филм. Видели смо сузе у публици и ја сам после тога добила реакције да су људи били заиста уздрмани, што значи да то што смо причали и што је Василије желео да исприча, сви осећамо, каже Миљана.

Глумица Миљана Поповић.

Глумац, Борис Миливојевић, који у овом филму тумачи улогу позитивца – Белог, каже да је уживао у снимању овог филма.

Било је лепо док смо снимали филм. Трајало је десетак година, али на крају се завршило и мислим да је одлично испало. Овај филм је прича о свету у коме живимо и о томе да сваки човек се налази у некој својој животној ситуацији, као и сви ликови у овом филму. Ништа није црно – бело, све су нијансе сиве, и сваки човек зна и осећа шта је добро, а шта није, само је ствар у томе да ли ће да ради добро или неће, рекао је Борис.

Глумац Борис Миливојевић.

О филму

Филм 4 руже је крими драма са елементима комедије. Радња се дешава у периоду од 24 часа и приказује урбане градске ликове које повезује жеља за лаком ловом и добрим проводом. У ноћном клубу ,,4 руже”, међу мутним ликовима, наћи ће се један обичан човек који покушава да од свега побегне и да у помоћ позове све оно што је у међувремену изгубио – љубав, искреност и веру.

Филм је од данас на редовном репертоару биоскопа Арена Синеплес.

Ања Минић

Фотографије: Марија Ердељи

Leave a comment