Изложба радова студената, асистената и наставника Департмана за архитектуру и урбанизам насталих у периоду од 2016. до 2019. године под називом “Лабораторија простора 2.0”одржаће се од 3. до 20. децембра 2019. године у Павиљону и Централном холу Ректората Универзитета у Новом Саду.

Комесари изложбе су проф. др Јелена Атанацковић Јеличић и проф. др Татјана Дадић Динуловић, а изложба је организована у четири целине.

Постоји и дигитална лабораторија!

I Сценска лабораторија 2.0: Идеологија и(ли) Шта да се ради?
3-6. децембар 2019.
Отварање: уторак, 3. децембар 2019, 18.00h

Сценска лабораторија 2.0 подељена је у две подцелине и инспирисана уводним текстом Радивоја Динуловића под називом Идеологија, или „Шта да се ради?“. Први део изложбе, Идеологија, представља радове наставника који су, преиспитујући овај појам, покушали да дају лични поетички одговор на ову тему. Други део под називом Шта да се ради? приказује радове студената настале у настави сценске архитектуре, технике и дизајна, на сва три нивоа студија. Студенти су се бавили успостављањем стваралачког односа према три теме: прошлости (која припада наставницима), садашњости (коју живе) и будућности (коју покушавају да замисле). Радови обухватају употребу различитих изражајних средстава и медија у области сценске архитектуре и дизајна. 
Кустос изложбе: Миа Давид (контакт за медије: 063244858)

Ко-кустоси изложбе: Драгана Вилотић и Слађана Милићевић
Дизајн изложбе: Миа Давид, Драгана Вилотић и Слађана Милићевић
Продукција изложбе: Јанко Димитријевић и Андрија Динуловић
Техничка реализација изложбе: Владимир Савић и тим студената Сценске архитектуре, технике и дизајна

II Дигитална лабораторија 2.0
10-13. децембар 2019.
Отварање: уторак, 10. децембар 2019, 18.00h
Дигитална лабораторија 2.0 приказује радове са фокусом на тему примене дигиталних алата у процесу дизајна. У оквиру изложбе биће приказани различити приступи који укључују примену различитих техника и технологија актуелних у савременој архитектури, дизајну и уметности. Радови обухватају експерименталне уметничке радове као и реализована архитектонска и уметничка дела из области технологија виртуалне реалности, аугментоване реалности, архитектонске визуализације, дигиталног дизајна и дигиталне фабрикације (3D штампа, роботска фабрикација, CNC фабрикација).  
Кустос изложбе: Бојан Тепавчевић (контакт за медије: 0638878589)

Дизајн изложбе: Марко Вучић

Продукција изложбе: Марко Јовановић


III Архитектонска лабораторија 2.0
16-20. децембар 2019.
Отварање: понедељак, 16. децембар 2019, 18.00h
Архитектонска лабораторија 2.0 приказује стручно-уметничке радове из области архитектуре и урбанизма студената и наставника Департмана за архитектуру и урбанизам насталих у периоду од 2016-2019. године. Изложба обухвата приказ различитих приступа архитектонском пројектовању простора, пројекте ентеријера, просторне инсталације које обједињују истраживање савремених теорија и технологија, истраживање урбаног пејзажа као и пројекте из сфере заштите градитељског наслеђа.  
Кустос изложбе: Ивана Мишкељин (контакт за медије: 0603190582)

Дизајн изложбе: Миленко Радовић

IV NewNess

3-20. децембар 2019.

Четврту, заједничку целину Лабораторије простора 2.0 чини изложба NewNess на којој је представљена целокупна продукција Департмана за архитектуру и урбанизам, тј. скуп разноврсних архитектонских пројеката, урбанистичких истраживања, као и уметничких радова који су проистикли из вешеслојног истраживања и деловања великог броја аутора и ауторских тимова. Ова изложба претходно је приказана у Генералном конзулату Републике Србије у Њујорку у периоду 15-25. априла 2019. године.
Кустоси изложбе:
Ивана Мишкељин, Бојан Тепавчевић и Миа Давид

 

 

Leave a comment