ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА НА ДЕПАРТМАНУ ЗА ГЕОГРАФИЈУ, ТУРИЗАМ И ХОТЕЛИЈЕРСТВО
ИСТРАЖУЈ, ПУТУЈ, УЖИВАЈ – ОД 10.00h, АМФИТЕАТАР “МИХАЈЛО ПУПИН”И ХЕМИЈСКИ ВИКЕНД НА ДЕПАРТМАНУ ЗА ХЕМИЈУ, БИОХЕМИЈУ И ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ – САЗНАЈ. НАУЧИ. ПРИМЕНИ”ОД 11.00h, ПЛАВА ЗГРАДА!

Хемијски викенд

У оквиру догађаја “ИСТРАЖУЈ, ПУТУЈ, УЖИВАЈ” представљамо занимљиве радионице: из ловног туризма – чиме се бави ловство и шта је ловачки трофеј? Радионица из гастрономије упознаће полазнике са основним елементима осмишљавања, припреме и сервирања малих сланих и слатких залогаја, док ће на радионици из геоинформатике заинтересовани са нашим професорима гледати Аурору Бореалис на Аљасци, а затим отпутовати у непознате делове света и покушати да открију где се тачно налазе, служећи се својим географским предзнањем и запажањем. Мини Сајам “Са Србијом на Ти” је прошле године одржан први пут и то изузетно успешно, тако да ћемо ове године бити још занимљивији. Како је било прошли пут, можете погледати на линку. Студенти ће причати о својим искуствима током студирања, а Маја Орихан и Чарлс Кејтер причаће о свом раду И искуствима – “Два ранца, бег из канца”.

ХЕМИЈСКИ ВИКЕНД- САЗНАЈ. НАУЧИ. ПРИМЕНИ! СЕ НА Департман за хемију, биохемију и заштиту животне средине, одржава седму годину за редом. Манифестација је првенствено осмишљена за ђаке завршних разреда средње школе који показују посебно интересовање за хемију, биохемију и теме из области заштите животне средине. Ове суботе, ђаци ће бити у прилици да се упознају са занимљивим темама из науке које ће бити представљене кроз низ интересантних интерактивних радионица. На овај начин будућим студентима представљамо потенцијал и перспективу за њихово даље школовање и чиме могу да се баве уколико одлуче да упишу и заврше неки од студијских програма на нашем Департману. Хемијски викенд ће се организовати 30. новембра, али и 7. децембра, како би сви заинтересовани могли да присуствују. Уколико
желите да најавите свој долазак, можете то учинити путем маила infohemija@dh.uns.ac.rs.

Линк

 

Leave a comment