Четврти Регионални форум младих лидера одржан је у Новом Саду, од 22. до 24. новембра.

Регионални форум младих лидера је годишња конференција која окупља 200 младих проактивних и друштвено ангажованих појединаца из Западно – балканских земаља, а на којој млади дискутују о важним друштвеним темама и изазовима са актуелним регионалним лидерима.

Отварању форума присуствовали су председници Србије, Словеније и Северне Македоније – Александар Вучић, Борут Пахор и Стево Пендаровски. На завршном панелу учествовала је премијерка Србије, Ана Бранабић, као и премијер Северне Македоније, Зоран Заев. Осим њих, конференцију су својим присуством увеличали и бројни други регионални лидери.

Овај Форум је велика ствар, јер ће млади моћи да дискутују, да критикују и да питају лидере региона о свему што их занима, а циљ је да младе задржимо на овим просторима, рекао је градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић.

На овој конференцији млади су имали прилику да постављају питања и да отворено дискутују са доносиоцима одлука, али и да међусобно размењују ставове, мишљења и идеје. Овом приликом Нови Сад је угостио младе како из Србије, тако и из Македоније, Албаније и БиХ.

Четврти Регионални форум младих лидера одржао се у организацији Европског покрета у Србији – локално веће Нови Сад, и Београдског фонда за политичку изузетност, уз подршку Покрајинске владе, Града Новог Сада, Савета за регионалну сарадњу, Регионалне канцеларије за омладинску сарадњу, Пољског председавања Берлинским процесом и Немачке организације за међународну сарадњу.

Фотографије: Марија Ердељи

Leave a comment