Сајт Poslovi.infostud.com спровео је до сада највеће истраживање на домаћој ИТ сцени, TalentX, у којем су испитаници бирали најпожељније ИТ послодавце у Србији. Међу укупно 3.122 анкетираних ИТ професионалца, највеће поверење и признање најпожељнијег послодавца освојио је Microsoft развојни центар у Србији.

Прочитај ко је најпожељнији ИТ послодавац у Србији

Истраживање је спроведено током септембра и октобра, а ИТ стручњаци су бирали 10 ВРХ компанија у којима би желели да раде. Компанија Microsoft је већ други пут за редом проглашена најпожељнијим ИТ послодавцем у Србији.
„Оваква признања за нас у Мицрософт развојном центру имају највећу вредност, јер потврђују да као компанија и тим радимо нешто заиста добро овде код нас, у Србији. Развојни центар даје све од себе да лојалност и посвећеност запосленима, достигне ниво њихове професионалности и посвећености креирању врхунских технологија и производа које користе милиони људи“, истакао је Тадеј Курепа испред Microsoft Развојног центра Србије, приликом преузимања награде.
Сјајан тим Развојног центра мотивишу бројни бенефити рада у компанији, међу којима је култура пословања свакако један од кључних разлога. „Позитиван employee experience, тачније искуство и осећај које запослени имају, представља суштину сваког успешног и одрживог тима – због чега је нама циљ да увек подижемо лествицу онога што нудимо запосленима. Од бенефиција, преко прилика за професионално усавршавање, до радне атмосфере и окружења – свака од ових области је битна појединцу, али и тиму да би достигао свој максимум и имао осећај професионалне испуњености“, изјавила је Тамара Летић, Employee Experience Manager u Microsoft развојном центру Србије.
Могућност да својим радом позитивно утичу на животе милиона људи, ангажовање на изазовним пројектима и сарадња са колегама који су водећи стручњаци у индустрији на глобалном нивоу, подстицање професионалног развоја и усавршавања – део су пословне културе у којој свакодневно живи и ради више од 300 запослених у развојном центру компаније Microsoft у Србији.

Leave a comment