Синоћ је, у Српском народном позоришту, на сцени ,,Јован Ђорђевић”, премијерно изведена опера ,,Фауст” за коју се тражила карта више.

Фауст и Маргарета/ Дејан Максимовић и Данијела Јовановић.

Пред пуном салом СНП-а, под диригентском палицом Андрее Солинаса, синоћ је премијерно изведена опера ,,Фауст”, према истоименом Гетеовом ремек – делу светске књижевности о старом научнику Фаусту који је продао душу ђаволу како би удовољио својој незаситој жељи за ужицима и бескрајној интелектуалној радозналости.

Велики број глумаца употпунио је овај комад.

Редитељ ове сјајне опере је Александар Николић, кореограф Александар Илић, а овде можеш да погледаш и сва остала имена која су допринела томе да опера ,,Фауст” прими бројне похвале и аплаузе након свог премијерног приказивања.

Опера траје три сата и двадесет минута, са три паузе. Она има четири чина и седам слика, током којих се на сцени појављује више десетина глумаца, балетана и балерина у предивним костимима који су израђени у радионицама СНП-а.

,,Фауст” је у СНП-у први пут изведен 1921. године, а након тога су биле још три продукције – 1953, 1971. и 1995. године, а сада, 2019, ,,Фауст” се поново враћа на велику сцену.

Ђаво/Небојша Бабић/ и Фауст
Сјајна сценографија је оно што ову оперу чини посебном.

Прва реприза опере ,,Фауст” биће изведена већ наредног викенда, 9. новембра, на сцени ,,Јован Ђорђевић”, а карту већ сада можеш да набавиш на благајни СНП-а.

 

Ања Минић

Фотографије: Марија Ердељи

 

Leave a comment